Релакс център

Плувен басейн

ПЛУВЕН БАСЕЙН – съоръжението може да се ползва както от гостите на хотела, така и от гражданите на град Добрич. Басейнът е с 3 коридора със стандартна ширина и дълбочина от 1.30 м. до 1.40 м. Температурата на водата е около 28-29˚С, а на въздуха в помещението: 31-32˚С.

Ежедневно се извършва автоматизирано почистване на басейна – както от механични замърсители, така и чрез сертифицирани препарати за поддържане нивото на хигиената в нужните граници. Басейнът отговаря на българските и европейски нормативи.

Заповядайте!

Билкова сауна

БИЛКОВАТА САУНА е лека сауна и в комбинация от билки, треви и иглолистни клонки е наистина „био“ за човешкото тяло, както някои я наричат.

Сухите билки, поставени върху специална решетка на електрическа печка, през която преминава пара и топлина освобождават съдържащите се в тях полезни вещества.Тази функция създава в сауната идеалния био климат за бавно загряване на тялото, при което се създава благотворно въздействие на кръвоносната система и приятен пречистващ ефект на дихателните пътища, кожата и косата. Билковата сауна има и релаксираща функция, като тя е една от най-добрите терапии за борбата срещу стреса и напрежението. Подходяща за всички възрасти.

Времето, прекарано в сауната обикновено е около 15 минути. Температурата в билковата сауна е около 60 – 80°C. Относителната влажност на въздуха е 30 – 40%.

Нежната среда на билкова сауна предотвратява прегряване на организма и осигурява оптимална релаксация и пречистване.

АРОМА БАНЯ

АРОМА БАНЯТА е оборудвана с електрическа печка (85-100 градуса). Тя е идеалната комбинация от водна пара и ароматни етерични масла, които подсилват ефекта на обикновената суха сауна. Ароматичната сауна се основава на терапевтичния ефект на ароматите върху целия организъм. Вдишването на лавандула, смирна или евкалиптова есенция е препоръчително за белите дробове и дихателните пътища. Температурата в арома банята е около 55°C.

ФИНЛАНДСКА САУНА

ФИНЛАНДСКАТА САУНА е изцяло направена от дърво, температурата в нея е около 95ºС, а влажността на въздуха е средно 10%. Подгряването му става чрез специална електрическа печка, в която са разположени вулканични камъни. Именно те съхраняват и разпространяват топлината, но освен това имат и много специфичен аромат, който, комбиниран с мириса на дървесината и ароматизаторите във водата, създава неповторимото изживяване на сауната. Комбинацията с мента или евкалипт има благоприятен ефект за дихателния тракт.

Престоят в сауната е в рамките на 8 до 15 минути, след което следва охлаждаща процедура. В оригинал след използването на сауната финландците са скачали голи в ледено студено езеро. Препоръчвано време за пребиваване: 2-3 сеанса по 15-20 минути(в сауната), 20-30 минути (почивка) след охлаждащата процедура всяка седмица.

РЕЛАКС - ИНФРАРЕД ЛАМПИ

РЕЛАКС – ИНФРАРЕД ЛАМПИ – този тип система е подходяща за отпускане или терапия. Благодарение на отпускащото действие от затоплянето и относително ниска температура, този тип процедури са подходящи за ежедневна употреба. Само 20% от лъчението нагряват въздуха, а останалите 80% нагряват тялото. Лъчението прониква на 5-8 см под повърхността на кожата. Топлината от инфраред лампите е много полезна за хора, страдащи от алергии, екземи и целулит. За разлика от обикновените уреди за затопляне, инфраред лампите са подходящи за хора с ниско кръвно налягане или сърдечни проблеми, при спортни травми, артрит и хронична умора. Инфрачервените лъчи загряват основно телата и минимално въздуха в помещението. Поради това предимството на тези лампи е, че не повишават температурата в помещението и не се затруднява дишането.

АКВА СПИНИНГ

АКВА СПИНИНГ – групова аеробна програма от упражнения, изпълнявана в басейна на специални колелета, производство на испанската фирма Poolbiking S.L.U., наподобяващи велоергометри, потопени във вода. Обикновено продължителността на една спининг сесия е четирдесет и пет минути до час. Всяка Аква Спининг група се води от инструктор, който определя темпото, показва упражненията, регулира машините и се грижи за безопасното изпълнение на движенията от трениращите под съпровода на музика. Акваспинингът е една от най-безопасните аеробни програми. Движенията са всичко друго, но не и агресивни. Натоварва цялото тяло и е лесен за заучаване. Подходящ е дори след оперативни намеси – скъсани менискуси, глезени, тазобедрени стави.

Какво включва един Аква Спининг тренировъчен час?

Тренировката започва с въртене на педалите с бавно темпо с цел постепенно увеличаване на кръвообращението в долната половина на тялото и кръгови движения с ръце за рязгряване на рамене, гръб, мишници и предмишници.
След въвеждащата част, започва активният спининг. Темпото му зависи от напредналостта на групата, възрастовата граница на участниците и тяхното здравословно състояние. Възможно е въвеждане на индивидуално темпо. Тук се правят циклични серии от различни движения в ритъм с музиката, променя се позицията на тялото и в частност на торса, а въртенето, без да е бързо, е наистина изтощително заради съпротивлението на водата.
Завършекът е стандартен за всяка аеробна програма – стречинг.

Какви бонуси има системата Аква Спининг?

  • натоварва нестандартно бедрената и седалищната мускулатура, дори и тренирани хора споделят за мускулна треска след първата сесия.
  • щади стави, ставни връзки и гръбначният стълб – водата заменя силата на гравитацията със съпротивление.
  • не изисква предишен опит, може да бъде първата Ви кардио програма.
  • подходящ е за мъже и жени, дори и в сериозно напреднала възраст, стига тренирането да е съгласуван с медицинско лице, няма горна граница за спортуващите.
  • развиване на силно, издръжливо и здраво сърце.
  • по-голяма аеробна издръжливост при натоварвания за по-дълги периоди от време.
  • намаляване времето за възстановяване на организма след тренировка.
  • загуба на телесни мазнини.

Екипировка

Най-подходящото облекло е цял бански костюм.

„ИЗИДА“ ООД е ексклузивен представител на испанската фирма – производител Poolbiking S.L.U. От нас можете да се снабдите с професионалните акваспинери, както и да получите техническа поддръжка. Ние ще ораганизираме и обучение за Вашите инструктори.

Резервирай почивка онлайн

Свържи се с нас още днес